Bra Tandvård i Göteborg

Våra behandlingar

Vi hjälper dig med allt från undersökning till specialisttandvård och fullständig tandkirurgi

– Allt på ett ställe!

Här nedan kan du läsa mer om alla våra Behandlingar


 • Allmän Tandbehandling – Standard undersökning
 • Kron- och broterapi
 • Kronor och inlägg med Cerec Primescan och Cerec Primemill
 • Tandimplantat
 • Rotfyllning
 • Akuttandvård
 • Hygienistbehandling
 • Tandlossning
 • Förebyggande tandvård för hela livet!
 • Hål i tänderna
 • Digital röntgen
 • Snarkskena (apnébettskena)
 • Tandgnissling
 • Fyllning med Bioclear


 • Tandkirurgi
 • Tandutdragning
 • Tandlossning
 • Kirurgiska ingrepp under lättnarkos

Allmäntandvård

Allmän Tandbehandling – Standard undersökning

Med regelbundna kontroller hos tandläkaren eller tandhygienisten kan mindre skador på dina tänder upptäckas och åtgärdas på ett tidigt stadium. Vi hjälper dig naturligtvis med råd om hur ofta dina tänder behöver ses över.


Kron- och broterapi

Om en tand är så skadad att en fyllning inte förväntas hålla kommer vi rekommendera att göra en krona på tanden. En krona kan utföras i många olika material. En bro kan helt ersätta en tand utan att det syns.

Vi guidar dig!


Kronor/inlägg med Cerec Primescan & Cerec Primemill

Nya tänder på dagen?

Vi kan nu på Masthuggskliniken göra kronor och inlägg på dagen.

Vi har ett eget laboratorium där vi framställer kronor och inlägg. Inga kladdiga avtryck eller provisoriska tänder medan vi skickar iväg arbetet till tandteknikern.

Fråga oss, vi visar gärna vår fina utrustning. Cerec primescan och Cerec Primemill. Här kan du även se en bra informationsvideo.


Tandimplantat

Om en eller flera tänder saknas kan behandling med titanimplantat vara en bra lösning. Implantatet sätts in i käkbenet där det läker fast och fungerar som en konstgjord rot. På implantatet kopplas sedan en krona eller bro.


Rotfyllning

Vi utför rotfyllningar på Masthuggskliniken, men vi har även ett nära samarbete med rotfyllningsspecialist Peter Jonasson som hjälper oss med de svåraste rotfyllningsfallen. Det finns få i Göteborg som har motsvarande erfarenhet vad gäller rotfyllningar.

Har du behov av en svår rotfyllning så hjälper vi dig att få en tid hos Peter.


Akuttandvård

Vid akuta besvär försöker vi alltid ordna en tid redan samma dag. Hör av dig så tidigt som möjligt på dagen för störst chans att få hjälp under dagen. Även nya patienter är välkomna för akut tandvård. Ring oss på 031-141417 eller boka tid online.


Hygienistbehandling

Din tandhygienist utför förebyggande behandling av tandlossning såväl som karies.


Tandlossning

Tandlossning är ett delvis ärftligt tillstånd som kräver mycket god munhygien för att stoppa upp. Vi hjälper dig längs hela vägen.


Förebyggande tandvård för hela livet!

Det är viktigt med regelbundna kontroller hos tandläkaren, att gå regelbundet kan göra att mindre skador på dina tänder upptäckas och åtgärdas i ett tidigt skede.


Hål i tänderna

Att få hål i tänderna, eller så kallad karies, beror till stor del på hur vi äter och dricker, men våra arvsanlag påverkar naturligtvis också. Vi använder bara vita fyllningsmaterial.


Digital röntgen

Vi använder endast digital röntgen som är bra både för människa och miljö. Vid årliga besök tar vi bild i munnen, vid större planeringar använder vi panoramaröntgen i tillägg.


Snarkskena (apnébettskena)

Lider du av sömnapné har du korta upprepade andningsuppehåll

när du sover. Luftströmmen täpps till när tungan faller bakåt i svalget. Andningsuppehållen stör sömnen och du blir ofta trött på dagarna. Med en antiapnéskena tvingas underkäken fram och du kan andas normalt under natten. Har du tillräckligt stora problem kan din läkare remittera dig till ÖNH-läkare som ser till att du får en sömnregistrering. Eventuellt har du efter detta rätt till en av regionen subventionerad antiapnéskena.


Tandgnissling

Om du ofta vaknar med huvudvärk och ömma käkar eller om du biter ihop hårt under dagen, kan det bero på att du pressar eller gnisslar dina tänder. Vi hjälper dig att få bukt med det tröttsamma gnisslandet.


Fyllning med Bioclear

Bioclear är ett koncept för restaureing av dina tänder. 

Genom att använda speciella matriser (formar) och värma upp kompositen (plasten) möjliggör vi att fyllningarna blir mer hållfasta och får ett estetiskt bättre resultat än med traditionell fyllningsteknik. Med Bioclearmetoden är det möjligt att fylla igen black triangles (missprydande mellanrum vid tandköttskanten).

Vi är certifierade Bioclearanvändare.

Fråga oss om metoden, och besök gärna www.bioclearmatrix.com


Estetiska behandlingar

Osynlig tandreglering –

Clear correct

De flesta människors har något sneda tänder. Det är lätt fixat med hjälp av tandreglering! Ett rakare leende minskar slitage på dina tänder, ger dig en bättre och såklart ett strålande leende.

Läs mer om osynlig tandreglering


Tandblekning

För att få ett vitt, fint leende använder vi oss av hemmablekning. Vi gör specialanpassade skenor för dig som du kan använda under många år framåt. Fråga oss om blekning så tar vi fram rätt metod för just dig.


Porslinsfasader

Vid sneda, väldigt missfärgade eller spruckna tänder kan porslinsfasader vara en bra lösning.


Lagning av skadad tand

Vi utför all typ av lagning, självklart alltid med vita material!


Specialisttandvård

Tandkirurgi

Vi kan utföra all typ av tandkirurgi här på Masthuggskliniken. Vi erbjuder även lättnarkos för våra kirurgipatienter.


Tandlossning

Tandlossning är ett delvis ärftligt tillstånd som kräver mycket god munhygien för att stoppa upp. Vi hjälper dig längs hela vägen.


Boka tid idag eller skicka iväg dina funderingar till oss i formuläret nedan så hjälper vi dig inom kort!

Vi ser fram emot att Välkomna dig till vår klinik!

Har du frågor – kontakta oss idag!